با کودک بدغذا چه باید کرد؟
گر کودک بدغذایی دارید و او خوردن تنقلات را به سبزیجات ترجیح میدهد، شما تنها نیستید!
بسیاری از والدین با بدغذایی کودک دستوپنجه نرم میکنند و خواهان تغذیه ای سالم برای او هستند. اما باید بدانید که حل این مشکل غیرممکن نیست.
عادتهای غذایی ناسالم یا پرخوری اغلب از دوران کودکی آغاز میشوند و اگر والدین به موقع متوجه آنها نشوند، کودک بدغذا در آینده با مشکلات و بیماریهای خاصی رو به رو خواهد شد.
این شما هستید که در شکل دادن به عادات غذایی کودکتان مسئولید و تصمیم میگیرید در هر وعدهی غذایی خانواده، چه غذایی میل شود و کودکتان چه نوع غذایی بخورد.
توصیههایی برای کودک بدغذا
- وعدههای غذایی را همراه با اعضای خانواده میل کنید و محیطی مثبت ایجاد کنید.
- زمان مشخص و ثابت و برنامهریزی دقیقی برای وعدههای غذایی و حتی میانوعدهها داشته باشید. این کار باعث ایجاد روتین و برنامهای سالم میشود.
- بسیار مهم است که در طی روز حداقل یک وعدهی غذایی را همراه با سایر اعضای خانواده دور هم جمع شوید و میل کنید.
- شما باید زمان تماشای تلویزیون را محدود کنید. بسیاری از کودکان عادت دارند جلوی تلویزیون غذا بخورند. اما وقتی آنها تلویزیون تماشا میکنند، تمایل دارند بیش ازحد نیازشان غذا بخورند و این رفتار گاه باعث مرض چاقی در دوران کودکی خواهد شد.
- همواره مواد غذایی سالم در خانه داشته باشید و آنها را دردسترس کودکان قرار دهید. کودک معمولا در خانه خوراکیای را میخورد که در دسترسش باشد و به راحتی بتواند در یخچال یا کابینت آشپزخانه آن را پیدا کند.
- شما در مقام والد باید الگوی نمونه و مثبتی برای کودکتان باشید و با تاثیرگذاری مثبت روی فرزندتان به او کمک کنید تا عادات بد غذاییاش را کنار بگذارد. برای انجام این کار باید از خودتان شروع کنید.
- غذاهای فستفودی را محدود کنید؛ زیرا چربی، کالری، قند و نمک بالایی دارند و باید به میزان بسیار کمی مصرف شوند.
- به خاطر داشته باشید که به غذاهای فستفودی برچسب «غذای بد» نزنید. فقط به کودک خود آموزش دهید که این نوع غذاها باید به صورت بسیار کم و محدود استفاده شوند، زیرا ارزش غذایی بسیار پایینی دارند و برای سلامتی خوب نیستند.
پس شما میتوانید با در دسترس قرار دادن غذای مناسب برای رشد کودک، به فرزندتان کمک کنید تا عادتهای غذایی بدش را ترک کند. این کار تاثیر بهسزایی در بهبود زندگی و سلامت جسمی و روحی او خواهد گذاشت.
سالم بخوریم تا سالم بمانیم
کتاب «سالم بخورید تا سالم بمانید» با تکنیک جالب چراغ راهنمایی و رانندگی غذا به کودکان آموزش میدهد، در واقع معتقد است که غذاها از نظر خواص مانند چراغ راهنمایی رانندگی هستند.
هنگامی که چراغ سبز است، یعنی این که شما اجازه دارید حرکت کنید. به این ترتیب به بعضی غذاها، غذاهای چراغ سبز می گویند. یعنی اجازه دارید این غذاها را انتخاب و آنها مصرف کنید.
و به همین ترتیب چراغ زرد یعنی با احتیاط مصرف کنید و چراغ قرمز غذاهایی که نباید بخورید.