ساعت‌های آفتابی

14,000 ریال

ساعت آفتابی از یک صفحه که خط‌های تعیین وقت روی آن ثبت شده و یک شاخص، یعنی محور نمایش‌دهنده‌ی سایه تشکیل شده است. ساعت آفتابی تابع مختصات جغرافیایی محلی است که در آن قرار گرفته باشد: ساعت آفتابی‌ای که برای تبریز طراحی شده باشد، در بندرعباس کارایی نخواهد داشت.

ناموجود

توضیحات

پیش از وجود ساعت‌های مچی، که به راحتی زمان را نشان می‌دهند، مردم چگونه از ساعات مختلف روز مطلع می‌شدند؟ «ساعت های آفتابی» از چه زمان اختراع شدند و شیوه‌ی کارکرد آن‌ها چگونه بود؟ آیا در مناطق مختلف جهان شکل و کارکرد «ساعت‌های آفتابی» یکسان است؟ تغییر اندازه‌ی سایه‌ی یک شیء در طول روز و در طول سال باعث شد انسان‌های نخستین به این فکر بیفتند که از حرکت خورشید برای نشانه‌گذاری استفاده کنند. ساده‌ترین ساعت آفتابی یک شاخص بوده است، یعنی چوبی که به صورت عمودی در زمین فرو می‌کردند. اما «ساعت های آفتابی» پیشرفته و دقیق‌تر چه ساختاری داشتند؟

در کتاب پیش رو، تاریخچه‌ی مختصر «ساعت های آفتابی»، شکل ظاهری آن‌ها، چگونگی خواندن این ساعت، تصاویری از ساعت‌های آفتابی واقعی و… را بررسی خواهیم کرد.

دنی ساووا، نویسنده‌ی این کتاب، دارای مدرک دکترای تاریخ علم است. این پژوهشگرِ رصدخانه‌ی پاریس، مدیر بخش نجوم کاخ اکتشافات و از سال ۱۹۹۰ عهده‌دار مدیریت کمیسیون ساعت‌های آفتابی است. دنی ساووا تاکنون ساعت‌های آفتابی بسیاری در فرانسه، اروپا و مصر ساخته و چندین مقاله و کتاب منتشر کرده است. این کتاب با همکاری بخش همکاری فرهنگی سفارت فرانسه در ایران، سازمان اسناد و کتابخانه‌ی ملی ایران و کمیته‌ی فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در پی ساخت یک ساعت آفتابی توسط آقای دکتر دنی ساووا در محل کتابخانه‌ی ملی ایران منتشر شده است.

توضیحات تکمیلی
وزن 112 گرم
ابعاد 22 × 22 × 0.2 سانتیمتر
نویسنده
مترجم

تعداد صفحه

40 صفحه

سال نشر

ناشر | تولیدکننده

گروه سنی
شابک

9789643913762

نقد و بررسی‌ها
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *
اولین نفری باشید که در این پست دیدگاه می نویسید.

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “ساعت‌های آفتابی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *